Nieuws

'Inkeping iPhone X ontbreekt bij nieuwe iPhones'

7 maart 2018 18:53

Apple zou de 'notch' van de iPhone X niet willen voortzetten in toekomstige iPhones.

De inkeping bovenaan het scherm van de iPhone X was even de meest onderscheidende factor van het toestel. Even maar, want de inkeping van de telefoon die in september 2017 werd aangekondigd en in november verscheen, wordt nu alweer volop gekopieerd door allerlei concurrenten.

Dat moet Apple niet hebben, en het bedrijf zou dan ook van de notch af willen, meldt ETNews op basis van toeleveranciers. Voor de iPhones van 2019 zou Apple kijken naar een toestel met een oled-scherm dat de volledige voorkant van de telefoon beslaat. Apple zou nog wel onderzoeken hoe dat precies moet.

In het scherm

Waar de inkepingen van concurrenten er vooral voor de sier zitten, heeft Apple's notch ook daadwerkelijk een functie. De inkeping huisvest naast een camera en speaker ook de scanners voor Face ID. Die gezichtsscanner zou Apple ook in toekomstige iPhones willen plaatsen, maar dan bijvoorbeeld door ze in het scherm te te integreren. Vooralsnog was dat niet mogelijk, waardoor de inkeping van de iPhone X toch vooral een compromis is.

China

Eerder zei de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo ook al dat Apple van de notch af zou willen. Het ontwerp zou niet aanslaan in China, uitgerekend het land waarin de inkeping nu massaal wordt gekopieerd. De nieuwe iPhones van dit jaar zouden allemaal nog een inkeping in het scherm hebben, maar volgens ETNews wel een kleinere.

Zo eindigt de notch dankzij voortschrijdende technologie en wat jatwerk van concurrenten waarschijnlijk eerder vroeger dan later aan de wilgen.

Lees ook:

Iedereen aan de notch? Ik dacht het 'not'