Nieuws

Amazon-baas Bezos is de rijkste: 127 miljard

7 maart 2018 14:00

Het vermogen van Jeff Bezos groeit in ongekend tempo. Hij voert nu de miljardairslijst van Forbes aan.

Jeff Bezos, eigenaar van Amazon, raketbouwer en krantentopman is rijk. Heel erg rijk. En voor het eerst is hij de nummer 1 op de lijst der lijsten in de wereld van de allerrijksten: de Forbes Miljardairslijst.

Bezos heeft zijn weg naar de top in een spectaculair tempo afgelegd: pas in 2016 maakte hij zijn opwachting in de top 10, met een vermogen van 49 miljard dollar. Twee jaar achtereen was hij de grootste stijger. Afgelopen jaar groeide zijn vermogen met maar liefst 39 miljard, de grootste stijging die Forbes ooit zegt te hebben gemeten. ​Eind november 2017 tikte Bezos voor het eerst de magische grens van 100 miljard dollar aan, inmiddels heeft hij ook in euro's de barrière geslecht.

Volgens de real time vermogensteller van Forbes heeft Bezos nu een vermogen van 127 miljard dollar, of 102 miljard euro. Bij het verschijnen van de rijkenlijst, gisterenavond, stond Bezos' vermogen nog op 112 miljard.

Bill Gates

Het vermogen van Bill Gates, de afgelopen 24 jaar maar liefst 18 de nummer 1 op de lijst, kende een meer bescheiden groei. Moest hij het in 2017 nog doen met 86 miljard dollar, inmiddels is zijn vermogen toegenomen tot 90 miljard. Daarmee bezet hij dit jaar een tweede plek op de lijst.

Die groei van zijn vermogen mag gerust opzienbarend worden genoemd, gezien het voornemen van Gates om 99 procent van zijn vermogen weg te geven. Het lijkt de vloek van de allerrijksten: zo veel geld hebben dat je het niet snel genoeg weg kan geven.

Lees ook:

Amazon-baas bouwt klok die 10.000 jaar draait

Dit zijn de ruimteplannen van Jeff Bezos' Blue Origin