Nieuws

Drie gewonden door glazen kantoor Apple

5 maart 2018 17:31

In de eerste maand is er drie keer naar noodnummer 911 gebeld vanuit Apple Park omdat er medewerkers tegen glazen deuren waren aangelopen.

Het gigantische Apple Park moet een veilige haven zijn voor 13.000 Apple-medewerkers, maar dat is voor een drietal in ieder geval niet gelukt. Uit de opgeslagen telefoontjes naar het noodnummer 911 in San Francisco blijkt dat er minimaal drie medewerkers gewond zijn geraakt door een botsing met een glazen muur of deur, schrijven meerdere media.

Heel veel gebogen glas

Er is dan ook behoorlijk veel om tegenaan te knallen. Het pand van 5 miljard dollar bevat zo goed als alleen maar glazen muren. Er zit zelfs het grootste en zwaarste stuk glas in ter wereld. Dit glas is ook nog eens gebogen.

Steve Jobs zei daar over, bij een promotiepraatje bij de gemeenteraad: "Er is geen recht stuk glas in dit gebouw." Volgens hem zou het zomaar het beste kantoorpand ter wereld worden, maar is in elk geval niet het meest veilige kantoor. 

Waarschuwingsbriefjes mogen niet

Vorige maand meldde Bloomberg al dat er veelvuldig tegen de glazen muren werd aangelopen. Als remedie werden er post-its op de ramen geplakt om mensen te waarschuwen, maar die werden verwijderd omdat het af zou doen aan de architectonische waarde van Apple Park.

De krant San Francisco Chronicle publiceerde de transcripts van de gesprekken met het noodnummer. Daaruit blijkt dat de drie Apple-medewerkers hoofdwonden opliepen.

Bright bezocht Apple Park vorig jaar, toen een deel voor de media al even geopend was:

Volg Bright ook op YouTube