Nieuws

'Porsche werkt aan autonome passagiersdrone'

5 maart 2018 10:49

Porsche zou werken aan autonome vliegmachines voor personenvervoer.

Automobilewoche claimt dat de Duitse autofabrikant Porsche op het punt staat om zijn eerste ontwerpen voor een autonome passagierdrone vrij te geven. Er is weinig meer bekend dan dat het om een zelfvliegende drone voor personenvervoer gaat, die wel enige bediening aan de piloot overlaat, maar dusdanig autonoom kan vliegen dat er geen pilootbrevet nodig zou zijn.

Hoewel Porsche het niet heeft bevestigd, heeft salesdirecteur Detlev von Platen wel een hint laten vallen dat de fabrikant op zijn minst nadenkt over passagiersdrones. Hij zei dat een vlucht met een passagiersdrone van de Porsche-fabriek in Zuffenhausen naar het vliegveld van Stuttgart maar 3,5 minuut hoeft te kosten.

Meer fabrikanten

Meer autofabrikanten zien een toekomst in autonome vliegmachines. Zo kocht Volvo's moederbedrijf de startup Terrafugia, dat zich specialiseert in vliegende auto's, en werkt Daimler samen met Volocopter, dat vliegmachines ontwikkelt die verticaal kunnen opstijgen en landen. Ook Porsche's eigen moederbedrijf Volkswagen werkte al samen met Airbus aan het Pop.Up-concept van een hybride tussen drone en auto.

De droom van de vliegende auto's is al decennialang een belofte, maar is nu dichterbij aan het komen. Er vinden al testvluchten plaats. Volocopter testte vorig jaar vliegende taxi's boven Dubai en de Chinese dronemaker Ehang bleek onlangs al meer dan duizend bemande testvluchten te hebben gevlogen met zijn volledig autonome quadcopter. Die heeft zelfs al een vlucht tijdens een tyfoon overleeft.

Vorige maand gaf vliegtuigfabrikant Airbus beelden vrij van de eerste testvlucht met zijn prototype van een vliegende taxi.

Like Bright op Facebook voor meer techvideo's