Nieuws

Sony Xperia XZ2 met randloos scherm gelekt

23 februari 2018 17:46

Sony lanceert eindelijk ook een smartphone met zeer dunne schermranden. De beelden van de Xperia XZ2 zijn daags voor de onthulling gelekt.

Sony maakt al jarenlang telefoons met grofweg hetzelfde uiterlijk. Herkenbaar, maar recente Xperia-telefoons zien er dankzij de kenmerkende forse randen wat gedateerd uit. Maar de lijn krijgt eindelijk een flinke opfrisbeurt, blijk uit gelekte beelden in handen van VentureBeat.

Te zien is de Sony Xperia XZ2, die veel smallere schermranden heeft, vooral boven en onder. Net als toestellen als de Samsung Galaxy S8 is het scherm daardoor langer, met een verhouding van 18:9. Maar ook de rest van het toestel is radicaal anders dan in de voorgaande jaren. Afgeronde hoeken, een grotere lens midden achterop het toestel en een vingerafdrukscanner op het midden van de achterkant. Sony had die scanner de afgelopen jaren in de vergrendelknop aan de zijkant zitten.

Zowel de Xperia XZ2 als XZ2 Compact zouden de nieuwste Qualcomm-chip gebruiken, de Snapdragon 845. Het grotere model krijgt een 5,7 inch scherm, het compacte model een scherm van 5 inch, beiden lcd-schermen met full-hd-resolutie. Beide modellen krijgen ook een 19 megapixelcamera die in 4K HDR kan filmen. De toestellen worden vermoedelijk maandagochtend tijdens de grote telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd.

Bright op MWC 2018

Bright doet verslag van MWC vanuit Barcelona. Like ons op Facebook en volg ons op Twitter en YouTube voor onze hands-on ervaringen met de nieuwe smartphones en andere gadgets. Volg ons ook op Instagram voor een blik achter de schermen.