Nieuws

Google Assistant spreekt binnenkort Nederlands

23 februari 2018 15:56

De virtuele assistent van Google spreekt over een paar maanden ook Nederlands.

Er gingen al langer hardnekkige geruchten dat Google Assistant dit jaar Nederlands zou gaan spreken. Nu is het hoge woord er eindelijk uit: Google Assistant gaat de volgende paar maanden zeven nieuwe talen spreken, waaronder Nederlands. Daarna worden er nog meer talen toegevoegd, tot Google eind dit jaar 30 talen spreekt.

De toevoeging van de Nederlandse taal betekent waarschijnlijk ook dat veel Google-producten eindelijk ook in Nederland te koop zullen zijn. Producten als de Google Home-speakers en de Pixel-telefoons zijn vooralsnog alleen te koop in landen waar Google Assistant de taal spreekt. Assistant is immers een belangrijk onderdeel van die producten.

Talen wisselen

Daarnaast krijgt Assistant later dit jaar de mogelijkheid om tussen meerdere talen te wisselen. Nu is de spraakassistent nog beperkt tot één taal, straks kunnen gebruikers in tot drie verschillende talen spreken en begrijpt de speaker wat zij zeggen. In eerste instantie werkt het alleen voor Engels, Duits en Frans en alleen bij hele zinnen in één keer; tussen talen wisselen binnen een zin kan niet.

Assistant krijgt ook ondersteuning voor routines. Daarbij kunnen gebruikers meerdere opdrachten aan één commando hangen: "Hé Google, ik ben thuis" en de lichten gaan aan, de verwarming omhoog en je favoriete muziek begint te spelen. Assistant kan straks tot zes verschillende routines onthouden.

Meer weten over slimme assistenten en speakers? Bekijk onze video.

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal