Nieuws

'Hé Alexa, zet mijn jas aan'

22 februari 2018 19:00

Deze jas houdt je automatisch warm, dankzij een ingebouwde accu en sensoren. En je zet hem aan en uit door er tegen te praten.

Het Amerikaanse modemerk Ministry of Supply verkoopt via crowdfundingsite Kickstarter een slimme jas die zichzelf opwarmt als het buiten koud is. Het opwarmen gaat met een ingebouwde accu, die maximaal 4 uur lang kan opwarmen. Slimme algoritmes moeten er volgens de fabrikant voor zorgen dat de jas niet constant de verwarming aan hoeft te houden.

Dankzij temperatuur- en bewegingssensoren aan de binnen- en buitenkant kan de jas automatisch de temperatuur aanpassen. Als je veel beweegt, gaat de verwarming weer uit. De jas werkt automatisch, maar is ook te bedienen via een smartphone-app met drie temperatuursettings. Ministry of Supply belooft dat de app dankzij 'machine learning' ook je favoriete temperatuur kan bepalen. De waterproof jas is in wasmachines te wassen en heeft een afneembare capuchon. Volgens techsite CNet, dat de jas al aan heeft gehad, voel je de verwarming goed in je rug en in de handzakken.

De verwarming in de jas is ook aan en uit te zetten door tegen Amazons slimme Echo-speakers te praten. Zo trek je een warme jas aan als je van huis gaat. De jas is te koop in zwart en blauw en kost 285 dollar, de bodywarmer kost 195 dollar, inclusief verzendkosten. De levering staat in november gepland.

Like ons op Facebook voor meer techvideo's