Beeld © andreas_fischler
Beeld © andreas_fischler
Nieuws

Apple legt merk met regenboogappel vast

20 februari 2018 14:04

Apple heeft het merkrecht op zijn klassieke veelkleurige logo toegewezen gekregen. Het bedrijf zou het oude logo kunnen gebruiken op kleding.

Apple heeft vorig jaar een merkrechtaanvraag gedaan bij het Amerikaanse bureau voor octrooien en merken, die vorige week is toegewezen. Dat ontdekte The Blast. 

Het bedrijf, dat in het eerste jaar van zijn bestaan een inkttekening van Isaac Newton onder een appelboom als logo gebruikte, stapte over naar het regenboogkleurige merk in 1977. De gestileerde appel verscheen voor het eerst ten tijde van de Apple II. Apple bleef het logo tot eind vorige eeuw gebruiken. In 1998 verschenen de eerste computers waarbij het regenbooglogo werd vervangen door een monochroom logo.

Mutsen en petjes

Volgens de merkrechtaanvraag zou Apple overwegen om het logo te gebruiken op kledingstukken, en in het bijzonder op mutsen en petjes. Apple Insider noemt het echter zeer onwaarschijnlijk dat het bedrijf een petten- of mutsenlijn op de markt zal brengen. Mogelijk wil het bedrijf het logo gebruiken voor kleding die intern wordt gebruikt. Daarnaast verkoopt Apple nog altijd kleding met het oude logo in zijn winkel in het nieuwe Apple Park-complex.

Lees ook:

Italiaans kledingbedrijf mag zich Steve Jobs noemen

Nieuw Apple-hoofdkantoor bevat pijnlijke ontwerpfout