Nieuws

Nieuw Apple-hoofdkantoor bevat pijnlijke ontwerpfout

20 februari 2018 09:01

Het nieuwe hoofdkwartier van Apple met veel glas lijkt zo mooi. Maar medewerkers die tegen de glazen muren aanlopen, zijn toch iets minder enthousiast.

Omdat menige Apple-medewerkers voortdurend op zijn iPhone kijkt, gebeurt het geregeld dat er eentje per ongeluk tegen een glazen wand oploopt, zo meldt Bloomberg op gezag van mensen die de ongelukken hebben zien gebeuren.

Volgens het financiƫle persbureau kwamen Apple-medewerkers al snel met een bug fix op de proppen: post-it-briefjes die verstrooide werknemers attent moesten maken op de aanwezigheid van de glazen deuren.

Die oplossing kon echter niet de goedkeuring wegdragen van de powers that be: de briefjes zouden te zeer de aandacht afleiden van het architectonische hoogstandje dat Apple Park is. Volgens ingewijden zijn er bovendien andere markeringen die ervoor zorgen dat werknemers de glazen wanden kunnen herkennen.

Glazen ruimteschip

In april vorig jaar namen de eerste werknemers hun intrek in het nieuwe Apple-onderkomen. Het glazen ruimteschip biedt ruimte aan in totaal 12.000 werknemers. Bekijk hieronder de video die we maakten van het publieke deel van Apple Park:

Drone crasht op Apple Park

Regelmatig vliegen er drones over Apple Park, maar deze week dook een video waarop te zien is hoe een drone op het dak met zonnepanelen neerstortte.

Subscribe op ons kanaal op YouTube.