Nieuws

Update iOS voorkomt crashen door Indiaas symbool

20 februari 2018 09:03

Apple heeft een security-update uitgebracht voor iOS. De nieuwe versie dicht een lek dat ervoor zorgde dat je iPhone kon crashen door een Indiaas symbool.

De bug, die vorige week werd ontdekt, zorgde ervoor dat kwaadwillenden iOS-apparaten konden laten vastlopen door berichten te sturen met een Indiaas symbool. In sommige gevallen zorgt het versturen van het Indiase symbool ervoor dat de app waarmee het betreffende bericht is geopend, blijft crashen.

De bug heeft gevolgen voor elke app die het betreffende karakter kan tonen, waaronder Twitter, Facebook, Instagram en Messages. Behalve iPhones zijn ook iPads, Macs, Apple TV’s en Apple Watches kwetsbaar. Met het uitbrengen van iOS 11.2.6 TVOS 11.2.6, WatchOS 4.2.3 en MacOS 10.13.3 heeft Apple het lek nu gedicht.

Derde bug fix in korte tijd

Het is de derde keer dat Apple een update uitbrengt die ervoor zorgt dat een bug je iPhone niet langer kan crashen. Vorige maand en in december bracht Apple ook al bug fixes uit, onder meer voor een kwetsbaarheid waardoor het mogelijk was om een iPhone te bevriezen met behulp van een linkje.

Apple heeft recent besloten om de toevoeging van enkele nieuwe features in iOS uit te stellen tot volgend jaar. Eerst wil het bedrijf zijn mobiele besturingssysteem weer betrouwbaarder maken.

Lees ook:

'iOS 12 krijgt FaceTime met Animoji en niet veel meer'

Apple-update fixt bug die iPhones laat crashen door link

Deze nieuwe smartphones verwachten we op het Mobile World Congress komende week.