Nieuws

Hasbro start crowdfundingsite met Star Wars-schip

19 februari 2018 13:11

In navolging van Lego gaat ook speelgoedfabrikant Hasbro nu zijn fans vragen welk speelgoed ze het liefste zouden willen, te beginnen met een groot Star Wars-schip.

Crowdfunding is een prima manier om de vraag naar een product bij voorbaat te peilen: sites als Kickstarter en Indiegogo zijn er voor opgericht. Lego laat klanten al een paar jaar stemmen op eventuele nieuwe Lego-sets. Wat op Lego Ideas voldoende stemmen krijgt, wordt daadwerkelijk gemaakt. Hasbro komt nu ook met zo'n soort site.

Het nieuwe HasLab houdt het midden tussen Lego Ideas en Kickstarter. Hasbro peilt er de animo voor exotisch nieuw speelgoed, maar wie dat wil hebben moet wel alvast vooruitbestellen. De speelgoedmaker trapt af met iets waar de fans al jaren naar vragen: een gigantische uitvoering van Jabba the Hutt's woestijnzeilboot uit Return of the Jedi.

Het gevaarte wordt 1,20 meter lang en gaat bijna 6,5 kilo wegen. De zeilboot wordt gebaseerd op ontwerpen en setfoto's van Lucasfilm, en krijgt zeilen van stof, een volledig interieur en een vintage verpakking die verzamelaars van Kenner moet aanspreken, hét merk voor Star Wars-speelgoed voordat het door Hasbro werd overgenomen. De boot kost 500 dollar, en wordt gemaakt als er voor 4 april 5000 mensen meedoen. Lukt dat, dan wordt de boot op 28 februari 2019 geleverd.

Hasbro is de op drie na grootste speelgoedfabrikant ter wereld, na LEGO, Mattel en Bandai Namco.

Lees ook:

Star Wars: dit kun je de komende jaren verwachten

Video: LEGO Millennium Falcon in 20 uur in elkaar gezet