Nieuws

Deze nieuwe smartphones verwachten we op MWC 2018

23 februari 2018 09:01

Op het Mobile World Congress worden zondag en maandag nieuwe smartphones van onder meer Samsung, Sony en Nokia verwacht.

Tijdens telecombeurs Mobile World Congress (MWC) in Barcelona presenteren fabrikanten dit weekend nieuwe smartphones en andere apparaten. Bright is erbij en doet verslag. Volg ons op Facebook, Twitter en YouTube voor updates en hands-on ervaringen met de nieuwe smartphones.

Samsung

Samsung naar verwachting de Galaxy S9 en S9+. Er is al veel uitgelekt over het toestel. Bekend is dat de telefoon vrijwel hetzelfde uiterlijk als de Galaxy S8 zal krijgen: een groot scherm met dunne randen die aan de zijkanten rond aflopen. De vingerafdrukscanner komt nu onder de cameralens in plaats van er naast: een welkome verandering.

Die camera wordt waarschijnlijk het middelpunt van het nieuwe toestel. Samsung legt in teasers voor het toestel de nadruk al op de nieuwe camera. De S9 krijgt naar verwachting een enkele camera, het plus-model een dubbele. Verder krijg het toestel een snellere chip, verbeterde kunstmatige intelligentie en net als de iPhone X zou de S9 ook een soort animoji krijgen. Naast zwart zou de S9 onder meer in een opvallende paars-lila-achtige kleur komen.

Ook komt Samsung met het DeX Pad. Die gadget maakt net als eerdere DeX-gadgets een soort volwaardige pc van een Galaxy-toestel. Met de Pad verandert de S9 bovendien in een trackpad.

LG

De LG G7 lijkt MWC niet te halen: LG zou meer tijd nodig hebben voor het toestel. Wel krijgen we de 'LG V30s'. Die verbeterde variant van de V30 zou voorzien zijn van een flinke 256 GB opslagruimte, en tegenover de 64 GB van het huidige model. Ook zou het toestel de functie 'LG Lens' krijgen, waarmee objecten op foto's met behulp van kunstmatige intelligentie worden herkend. Verder lijkt het 6 inch toestel met qhd-scherm en Snapdragon 835-chip vrijwel identiek te worden aan de huidige V30.

Sony

Sony zou weleens het meest kunnen gaan verrassen tijdens MWC. De smartphones van de Japanners doen al jaren met ongeveer hetzelfde ontwerp en daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen. Het is nog een beetje onduidelijk of dat nieuwe toestel de XZ2 of Xperia XZ Pro wordt, maar Sony zou eindelijk overstappen naar een moderner ontwerp met dunne schermranden. Ook zijn er geruchten over een 4K oled-scherm, en voor het eerste een dubbele camera op een Sony-telefoon.

Huawei

Huewei heeft zijn Mate 10 Pro net uitgebracht, net als zijn goedkopere P Smart. Tijdens MWC verwachten we dan ook weinig van de Chinezen, die de opvolger van zijn P10 naar verluidt pas op op 27 maart in Parijs zal presenteren.

Nokia

Na jaren van afwezigheid komt Nokia weer op stoom met steeds aardigere Android-toestellen. Verwacht de Nokia 7+, een middenklasse-telefoon met een 6 inch scherm met zeer dunne randen. De vingerafdrukscanner komt achterop, net als de dubbele camera met 12 en 13 megapixel Carl Zeiss-lenzen, goed voor 2x optische zoom. Het toestel zou een Snapdragon 660-chip krijgen. Helemaal tof: op de gelekte beelden van de Nokia 7+ krijgt het Android One-logo. Daarmee krijg je een onaangepaste versie van Android, die bovendien heel snel updates krijgt.

Miniatuurvoorbeeld

Het high-end-model wordt de Nokia 9. Het toestel zou een 5,5 inch oled-scherm met zeer dunne randen krijgen, waarmee het toestel een concurrent wordt voor onder meer de Galaxy S9. Het toestel zou draaien op een snelle Snapdragon 835-chip en zowel een dubbele selfiecamera krijgen, als een dubbele camera achterop.

Ook komt Nokia naar verwachting met de Nokia 1, een budget-toestel dat draait op het afgeslankte Android Go. Verder weinig bijzonders: een 720p-scherm, 1 GB werkgeheugen, 8 GB opslagruimte.

Motorola

Ook Motorola komt tijdens MWC waarschijnlijk niet met een nieuw vlaggenschip. Wel worden updates voor de G-budgetlijn verwacht: de Moto G6, G6 Plus en G6 Play. Het worden naar verachting allemaal vrij grote toestellen, met schermen van tegen de 6 inch en middenklasse chips zoals de Snapdragon 450 en 630. Ook wordt er een nieuwe Moto X verwacht, met een inkeping bovenaan het scherm, zoals de iPhone X, en een nieuwe Moto Z, die is uit te breiden met de MotoMods.

Asus

Asus zou met de Zenphone 5 komen, een toestel dat mogelijk best op de iPhone X zou lijken met een notch bovenaan het scherm en op de achterkant een verticale dubbele camera in de bovenhoek. Het scherm zou 5,7 inch zijn, de chip is nog onbekend.

Bright op MWC 2018

Bright doet verslag van MWC vanuit Barcelona. Like ons op Facebook en volg ons op Twitter en YouTube voor onze hands-on ervaringen met de nieuwe smartphones en andere gadgets. Volg ons ook op Instagram voor een blik achter de schermen.