Nieuws

'Overschot oled-schermen door kleine iPhone X-vraag'

19 februari 2018 10:47

Samsung zoekt nieuwe klanten voor zijn dure oled-schermpjes nu Apple de iPhone X-productie flink zou gaan terugschroeven.

De berichtgeving over het al dan niet succes van de iPhone X is verwarrend. Apple heeft in het laatste kwartaal 1 procent minder iPhones verkocht, maar volgens het bedrijf scoort de iPhone X juist wel goed. Sterker nog, Apple-ceo Tim Cook zei dat de iPhone X sinds die in november op de markt kwam 'iedere week de best verkochte smartphone wereldwijd was'.

Maar er komen tegenstrijdige berichten naar buiten. Zo zou Samsung op zoek zijn naar nieuwe klanten voor zijn oled-telefoonschermpjes. De vraag naar de iPhone X zou volgens bronnen van de Japanse krant Nikkei Asian Review dusdanig klein zijn dat Apple de productie van zijn topmodel gaat halveren. Samsung zou juist zijn OLED-productiecapaciteit omhoog hebben geschroefd om te voldoen aan een verwachte grote vraag naar iPhone X's. 

Dure schermpjes

Nu dreigt Samsung met een overschot aan schermpjes komen te zitten. De Zuid-Koreaanse fabrikant kan die oled-schermpjes moeilijk kwijt, omdat veel smartphone-fabrikanten hun toestellen blijven uitrusten met goedkopere LCD-schermen. Bovendien moet Samsung ook met Chinese oled-fabrikanten concurreren. Samsungs oled-schermpjes kosten meer dan 100 dollar per stuk inclusief de touchsensoren. Dat is bijna het dubbele van de prijs van het LCD-schermpje in de iPhone 8 Plus.  

In onze koopgids Bright Stuff raden wij je van alle iPhones op dit moment de iPhone 8 aan. Lees hier waarom.

Bekijk ook de twee Android-smartphones die wij aanraden.