Nieuws

Android 8-update voor Galaxy S8 uitgesteld

16 februari 2018 12:25

Omdat de Galaxy S8 met Android 8 onverwacht uitvalt, moeten bezitters van het Samsung-toestel nog wachten op de update.

Android 8 'Oreo' werd in augustus vorig jaar al door Google uitgebracht, maar onder meer in Nederland moeten eigenaren van de Samsung Galaxy S8 nog even op de update wachten. Samsung heeft de uitrol van de update tijdelijk stopgezet, omdat een ‘klein aantal’ exemplaren van de S8 en S8+ onverwacht opnieuw opstartten. Dat zegt het bedrijf tegen Sammobile.

In sommige andere landen was de uitrol van Android 8 voor de S8 al gestart, en melden lezers van Sammobile dat hun toestel inderdaad willekeurig opnieuw opstartte na de update naar Android Oreo. De Android 8-update voor de S8 werd de afgelopen maanden al getest onder een besloten groep bètatesters, waarbij het probleem kennelijk niet in opvallende mate is opgetreden.

Laat

Samsung is aan de late kant met de update naar Android 8. Android-fabrikanten brengen zelden op de dag van verschijning hun eigen versie van een nieuwe Android-update uit. Maar ondertussen hebben onder meer Sony, Nokia, OnePlus en Huawei al wel updates naar Android 8 uitgerold.

Nieuwe Samsung-emoji

Android 8 biedt onder meer een nog verder verbeterd notificatiepaneel, een betere accuduur en een picture-in-picture-modus voor video's. Ook voegt Samsung zijn Samsung Experience 9.0 toe aan de update, waarbij onder meer de emoji een nieuw uiterlijk krijgen.

Samsung kondigt naar verwachting eind deze maand de Galaxy S9 aan. Onze updates over de S9 niet missen? Like Bright op Facebook of volg ons op Twitter en Instagram.