Nieuws

Video: de eerste trailer van Incredibles 2

15 februari 2018 15:02

Fans hebben er 14 jaar op moeten wachten, maar dit jaar komt eindelijk het vervolg op Pixars The Incredibles.

Misschien heeft The Incredibles in 2004 het nu zo populaire superheldengenre wel nieuw leven ingeblazen. Hoewel de film goed scoorde en een fan-favoriet werd, heeft het toch 14 jaar geduurd voordat er eindelijk een vervolg is. 

Dat komt mede omdat regisseur en schrijver (en stem van Edna Mode) Brad Bird een verhaal wilde dat beter was dan het eerste deel. Ook heeft het te maken met de strakke planning die Pixar al sinds zijn oprichting aanhoudt: het maken van films met computeranimatie duurt jaren en dus wordt er ver vooruit gewerkt.

Zie ook deze anekdote van Pixar-mede-oprichter John Lasseter. In de zomer van 1994 werden na het succes van Toy Story tijdens één lunch op een servetje de volgende Pixar-films bedacht: A Bug's Life, Monsters, Inc., Finding Nemo en WALL-E werden 24 jaar geleden al gepland.

Incredibles 2 gaat overigens precies verder waar het eerste deel eindigde. Slechterik is 'The Underminer', met de stem van John Ratzenberger (hij zit als 'gelukspoppetje' in alle Pixar-films), de helden keren allemaal weer terug en de familie Incredible is er net achter gekomen dat hun baby Jack-Jack gigantische superkrachten bezit. Op 27 juni gaat de film in Nederland in première.

Kijk ook: Alle verborgen geheimen in de Pixar-films