Nieuws

Apple HomePod geeft witte kringen op houten meubels

15 februari 2018 15:03

De HomePod van Apple blijkt witte kringen achter te laten op houten meubilair. Zowel de witte als de grijze HomePod doen dat.

Wat is een nieuw Apple-product zonder een raar, onvoorzien nadeel? Na iPhones die je verkeerd kon vasthouden, MacBooks met stof tussen de toetsen en iPhones die konden doorbuigen, is er nu de witte kring. Die laat de siliconen voet van Apple nieuwe HomePod-speaker achter op houten oppervlakken, meldt the Wirecutter.

Ook andere recensenten en gebruikers melden al na enkele dagen de vorming van witte kringen op hout. De kringen lijken alleen op onbehandeld of geolied hout te verschijnen, niet op mdf, hout met een plastic toplaag en glas en graniet blijven vrij van kringen.

'Verdwijnt vanzelf'

Volgens Apple is het "niet ongebruikelijk voor een luidspreker met een trillingsdempende siliconen voet om milde sporen achter te laten wanneer deze op een houten oppervlak wordt geplaatst". Volgens het bedrijf worden de sporen veroorzaakt door het vermengen van oliën tussen de siliconen voet en het houten oppervlak.

Volgens Apple verdwijnt de kring enkele dagen nadat de speaker van de plek is verwijderd. Anders rest volgens het bedrijf schoonmaken met een methode die de fabrikant van het meubel aanraadt. Wie bezorgd is over kringen, kan zijn HomePod volgens Apple het beste op een andere ondergrond neerzetten. Een zachte ondergrond volstaat echter niet; de HomePod is gemaakt om geluid via harde ondergronden te laten weerkaatsen.

Meer over de HomePod:

HomePod: een typische Apple-zet

Eerste HomePod-reviews: goed geluid, niet erg slim

HomePod scoort slechtst bij vragentest

​Later deze maand testen we zelf de HomePod. Volg ons op YouTube om de video niet te missen.