Nieuws

Netflix neemt bekende serie-maker voor 300 miljoen over

14 februari 2018 23:13

Netflix heeft serie-bedenker Ryan Murphy binnengehaald. Hij bekend van Glee, Nip/Tuck, American Horror Story en meer.

Murphy ontwikkelde zijn geprezen series tot nu toe voor Fox. Met de stap naar Netflix zou 300 miljoen dollar gemoeid zijn, meldt the New York Times. Dat is één van de grootste bedragen waarvoor een zogenoemde showrunner ooit van broodheer is gewisseld.

Netflix neemt de huidige series van Murphy niet mee. Series als American Horror Story en American Crime Story blijven bij de Amerikaanse zender. Dankzij een licentiedeal met Fox zijn de meest recente series van Murphy echter wel al op Netflix te bekijken. Het eerste seizoen van American Crime Story, over de beroemde rechtszaak tegen O.J. Simpson, werd door critici geprezen en met tientallen nominaties voor de Emmy's en Golden Globes overladen.

Schokkende thema's

Voor Netflix gaat Murphy satirische politieke serie The Politician maken, en Ratched, een serie die de geschiedenis vertelt van de zuster uit One Flew Over the Cuckoo’s Nest. In de toekomst zal hij meer series en films voor Netflix gaan ontwikkelen.

Murphy zei eerder al dat het niet zeker was of hij bij Fox zou blijven, nadat de film- en tv-tak werden overgenomen door Disney. De schrijver gaat schokkende beelden en thema's meestal niet uit de weg, en mogelijk past dat straks niet in de nieuwe strategie van Disney. "Moet ik straks Mickey Mouse in American Horror Story stoppen?", zou Murphy tegen Disney-CEO Bob Iger hebben gezegd.

Black Mirror

Onlangs interviewden we de makers van de Netflix-serie Black Mirror.

Volg Bright ook op YouTube