Nieuws

Nieuwe LG V30 krijgt camera met AI

13 februari 2018 11:36

De nieuwe versie van de V30-smartphone die LG eind deze maand zal aankondigen, heeft een camera met kunstmatige intelligentie.

De AI moet de camera "slimmer en nog makkelijker in het gebruik maken", belooft LG. De AI analyseert voorwerpen automatisch en adviseert vervolgens welke modus je het beste kunt gebruiken.

LG biedt acht verschillende opties aan: voor portretten, eten, dieren, landschappen, steden, bloemen, zonsopkomst en zonsondergang. Als je de camera van je telefoon bijvoorbeeld richt op een bord met pasta, dan gebruikt de LG V30 de 'eten'-modus, die zorgt voor "warmere kleuren en vergrootte scherpte". Om de beeldherkennings-algoritmes te ontwikkelen maakte LG gebruik van een database van meer dan 100 miljoen afbeeldingen. 

Mobile World Congress

LG zal de 6 inch smartphone onthullen tijdens het Mobile World Congress eind deze maand. Volgens geruchten zou de nieuwe versie de naam V30s krijgen. 

Bright gaat hands-on met de nieuwe smartphones tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Volg ons op Facebook, Instagram en YouTube 

Lees ook:

Review LG V30 kan niet op tegen de concurrentie

Waarom LG beter kan stoppen met smartphones