Beeld © Amazon
Beeld © Amazon
Nieuws

'Amazon werkt aan AI-chips voor Alexa'

13 februari 2018 10:05

Amazon ontwikkelt een eigen chip voor kunstmatige intelligentie, bedoeld voor zijn slimme speakers en andere apparaten met de Alexa-assistent.

Dat verklaart een ingewijde tegenover The Information. Daarmee volgt Amazon het voorbeeld van Apple, Google en andere partijen die onder meer AI-chips ontwikkelen die er bijvoorbeeld voor zorgen dat smartphones slimmer en sneller worden.

Sneller reageren

De AI-chip van Amazon moet Alexa-apparaten in staat stellen om sneller te reageren op vragen en opdrachten. Dat moet gebeuren door de spraakopdrachten op het apparaat zelf te verwerken in plaats van in de cloud. Amazon heeft 450 mensen in dienst die zijn gespecialiseerd in chips. De verwachting is niet dat Amazon de chips ook zelf gaat produceren, omdat het bedrijf de ervaring daarvoor ontbeert.

Dat nu ook Amazon zich gaat storten op de ontwikkeling van AI-chips is slecht nieuws voor bestaande chipfabrikanten die de afgelopen jaren te kampen hebben met toenemende concurrentie uit de hoek van partijen die voorheen klanten waren.

Met de Amazon-speaker Echo Plus bedien je ook de slimme lampen van Philips en Ikea.

Lees ook:

Zo gaat AI onze smartphones slimmer maken

Samsung zet AI-onderzoekscentrum op

Volg Bright op social media

Niks missen? Like ons op Facebook en subscribe op ons YouTube-kanaal.