Nieuws

Aan een kabel over de bergen vliegen

14 februari 2018 08:41

De net geopende Jebel Jais Flight is de langste tokkelbaan ter wereld. Wie durft?

Was je in de speeltuin fan van het tokkelbaantje waar je op de knoop in het touw een paar seconden boven de grond scheerde? Dan is de langste tokkelbaan ter wereld iets voor jou. De nieuwe Jebel Jais Flight is niet voor angsthazen. Van de top van de hoogste berg van de Verenigde Emiraten, spring je de diepe in. Dan vlieg je 2,8 kilometer langs een zipline naar beneden, waarbij je snelheden van 150 kilometer per uur haalt. Daarna eindig je op een futuristisch ogend zwevend platform met glazen bodem.

De net geopende langste tokkelbaan ter wereld vind je in het emiraat Ras al-Khaimah. Dat ligt in de punt van de Verenigde Emiraten, op twee uur rijden van Dubai. Zo'n recordbrekende attractie past helemaal bij de Emiraten, waar wat men bedenkt gewoon gemaakt wordt, zoals een glijbaan die eindigt tussen de haaien of een schilderijlijst van 150 meter hoog. 

De Jebel Jais waar je vanaf tokkelt is de hoogste berg van de Verenigde Emiraten. Ras al-Khaimah is het enige emiraat dat zowel een stuk woestijn, mangroven als bergen op zijn grondgebied heeft. Een kaartje kost 145 euro.

Lees ook:

Hoogste zonnetoren bij grootste zonnepark in Dubai

Heel Dubai past in 's werelds grootste schilderijlijst