Nieuws

'iOS 12 krijgt FaceTime met Animoji en niet veel meer'

12 februari 2018 17:31

Met iOS 12 zou Apple bewust een pas op de plaats doen als het gaat om het toevoegen van nieuwe functies.

Dat zeggen anonieme ingewijden tegenover Bloomberg. Apple-softwarehoofd Craig Federighi zou vorige maand een nieuwe strategie aan de iOS-technici hebben gepresenteerd. Voortaan komt de nadruk niet meer alleen op nieuwe functies van iOS te liggen, zoals tot nu toe steeds het geval was. Als het ontwikkelteam nieuwe functies niet voor de jaarlijkse grote nieuwe iOS-versie af krijgt, worden die functies doorgeschoven naar een latere versie.

Zo zou Apple de kwaliteit van nieuwe functies willen waarborgen, en zijn ontwikkelaars meer ruimte bieden om zich op onzichtbare iOS-functies 'onder de motorkap' te richten. "Deze wijziging laat zien dat Apple zich begint te beseffen dat als de planning niet wordt gehaald, dingen worden uitgebracht met bugs – iets dat voorheen niet zou zijn gebeurd", zegt een ingewijde over de wijziging, wijzend naar hoe Apple voorheen een kleiner bedrijf was met minder ontwikkelaars en minder grote beloften.

Apple heeft de afgelopen tijd inderdaad met relatief veel bugs te kampen gehad. Dat zou dus het gevolg zijn van een nadruk op nieuwe functies, waardoor een goede en veilige werking van het systeem op een tweede plaats kwam.

Enkele nieuwe functies

Toch krijgt iOS 12 wel wat nieuwe functies. Zo spreekt Bloomberg opnieuw over de functie waarbij apps voor iOS en Mac met elkaar gecombineerd zullen worden. Ook zouden gebruikers in iOS 12 Animoji kunnen gebruiken tijdens FaceTime-gesprekken.

Dat zou ook werken op de iPad. Apple zou dit jaar met een iPad met Face ID-camera komen. Die camera maakt Animoji op de iPhone X mogelijk door 3D-versies van allerlei emoji live en nauwkeurig het gezicht van de gebruiker te laten imiteren.

Andere nieuwe iPad-functies zouden naar 2019 zijn uitgesteld, zoals de mogelijkheid om meerdere vensters binnen één app open te hebben, zoals nu alleen in browsers mogelijk is. Ook zouden dan twee vensters van dezelfde app naast elkaar gebruikt kunnen worden.

De nieuwe versie van iOS wordt hoogstwaarschijnlijk gepresenteerd tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni, om in september voor gebruikers te verschijnen.

Lees ook:

iOS 11.3 krijgt batterij-opties tegen vertraging