Nieuws

'Android krijgt ook een iPhone X-notch'

12 februari 2018 16:56

Google zou werken aan een versie van Android voor telefoons met een 'notch', zoals de iPhone X.

De Android-update van dit jaar zou gericht zijn op het verleiden van iPhone-gebruikers om naar Android over te stappen, schrijft de doorgaans betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg op basis van ingewijden. Daarom zou Android meer als iOS gaan ogen, inclusief mogelijkheden voor een inkeping bovenaan het scherm.

De nieuwste versie van het Google-besturingsysteem, Android P, zou daarnaast een betere integratie van Google Assistant krijgt, een betere batterijduur en ondersteuning voor andere telefoon-ontwerpen zoals vouwbare schermen. De grote Android-fabrikant Samsung heeft al laten doorschemeren aan zo'n telefoon te werken.

High-end telefoonmarkt

Door een inkeping aan de bovenkant van het scherm te ondersteunen, zou Google hopen een groter aandeel van de high-end telefoonmarkt te veroveren. Nu is Google vooral populair bij goedkopere en midrange-toestellen, terwijl Apple het populairst is in het duurste segment.

Android-fabrikant Essential kwam begin vorig jaar als eerste met een telefoon met inkeping: een cirkelvormige hap bovenaan het scherm met daarin een camera. Ook Huawei zou dit jaar met een smartphone met inkeping in het scherm komen. Door een notch te ondersteunen, zou Google de Android-fabrikanten de mogelijkheid willen geven beter te concurreren met Apple, door een zo groot mogelijk schermoppervlak te combineren met nieuwe technieken zoals gezichtsherkenning.

Lees ook:

5 inhakers over de iPhone X-notch

Tweede indruk: de iPhone X na 7 weken

Top 5: Telefoons met de dunste schermranden