Nieuws

Crypto-beurs Binance 30 uur plat na DDoS-aanval

9 februari 2018 11:22

Een van de grootste cryptomunten, Binance, is weer online. De exchange lag bijna anderhalve dag plat. Dat kwam door een DDoS-aanval.

Binance-oprichter Changpeng Zhao, die zichzelf CZ noemt, twitterde kort na 11 uur dat het platform weer bijna online zou komen en dat gebruikers die dat niet lukte via het normale webadres, dat via het Amerikaanse of Zuid-Koreaanse domein kunnen proberen. 

Volgens hem lag de website eruit door een DDoS-aanval op hun hostingbedrijf. Die aanval is 'opgelost', maar het effect is nog niet helemaal uitgewerkt. Om het leed te verzachten, geeft Binance 70 procent korting op iedere transactievergoeding. Die kortingsactie loopt tot 24 februari. Gisterennacht om 01.34 uur Nederlandse tijd meldde Binance de eerste problemen, onder het mom van 'onderhoudswerkzaamheden'.

Gecancelde orders verwerken

Vanochtend na 06.00 uur twitterde het bedrijf dat het de problemen had opgelost, maar dat het nog wel even kon duren voor de systemen weer werkten. Dat duurde uiteindelijk tot elf uur, eerst moesten alle achterstallige orders en opnames nog verwerkt worden, net als de gecancelde transacties. 

Via de site worden normaal gesproken 1,4 miljoen transacties per seconden, schreef Forbes onlangs. Begin januari meldde Binance dat het 5 miljoen gebruikers heeft. Dat de site eruit lag en die miljoenen gebruikers dus niet bij hun inleg konden, zorgde voor aardig wat paniek.

Op Twitter reageren klanten met eisen om compensatie omdat ze niet konden handelen. Maar er is ook lof, omdat het bedrijf volgens de volgers zo goed communiceerde over de situatie. 

Meer over cryptomunten:

Dit zijn de 12 beste cryptomunten van 2018

Zo sla je bitcoins en andere cryptomunten veilig op

9 belangrijke vragen over bitcoin en altcoins

Aantal Nederlandse cryptobeleggers stijgt explosief