Nieuws

Google werkt aan 'Netflix voor games'

8 februari 2018 13:36

Google zou werken aan een gamedienst die spellen naar de Chromecast streamt.

De dienst staat intern bekend onder de codenaam 'Yeti' en is vergelijkbaar met diensten als PlayStation Now en GeForce Now, meldt The Information. Bij zulke diensten worden games afgespeeld op computers die bij de bedrijven staan en naar gebruikers gestreamd. Voordeel is dat gebruikers dan geen grote games hoeven te downloaden en geen krachtige spelcomputer nodig hebben.

Om zulke diensten goed te laten werken zijn wel snelle en stabiele servers nodig; elke drukknop moet met zo min mogelijk vertraging van de gebruiker, via de server op tv worden weergegeven. Nu heeft Google zeer snelle servers en een versie van de dienst zou al getest zijn met de Chromecast. 

Nieuwe hardware

De dienst zou zelfs al zo ver gevorderd zijn, dat Google heeft overwogen om 'm al eind 2017 te lanceren. Om onduidelijke reden is dat toen niet doorgegaan. Eind januari maakte voormalig PlayStation- en Xbox-topman Phil Harrison bekend dat hij naar Google is overgestapt.

Het Yeti-project staat echter onder leiding van twee topmannen van de hardware-tak van Google. Daarom lijkt het ook aannemelijk dat Google een nieuw stuk hardware uitbrengt om de games mee te streamen. 

13 games waar we dit jaar naar uitkijken