Nieuws

Jongen deed DDoS-aanvallen 'omdat het grappig is'

7 februari 2018 08:14

De 18-jarige Jelle S., die de Belastingdienst en banken zou hebben platgelegd, deed dat om te tonen 'dat een tiener alle banken kan platleggen met een simpele aanval'.

Dat heeft hij vlak voor zijn arrestatie geschreven in een mail aan De Volkskrant. Op 31 januari kwam de krant per mail in contact met iemand, die beweerde achter de DDoS-aanvallen te zitten die eind januari op verschillende banken, de Belastingdienst en DigiD werden uitgevoerd.

Op de vraag wat zijn motivatie is voor de aanvallen, antwoordde hij 'omdat het grappig is'. "Mensen in paniek, gelijk alles naar de Russen wijzen. Veel media-aandacht, genoeg redenen om het te doen", mailde hij ook nog.

Aangehouden

De krant zegt de correspondentie niet eerder naar buiten te hebben gebracht omdat nog niet zeker was dat Jelle S. verantwoordelijk was voor de aanvallen. Maandagavond maakte de politie bekend dat S. in Oosterhout als verdachte is aangehouden. Hij blijft nog in elk geval twee weken vastzitten. Voor de aanvallen kan hij maximaal een celstraf van enkele jaren krijgen.

Lees ook:

Internetboefjes voor straf op stage bij securitybedrijf

Hoe DDoS-aanvallen zijn in te dammen

Nieuwe cryptocurrency moet ddos-aanvallen bestrijden