Nieuws

Niet stuk te krijgen: telefoon met diamantglas

6 februari 2018 15:33

Een barst in je scherm of de glazen behuizing van je telefoon? Er komen smartphones aan die zijn gemaakt met diamantglas.

De eerste smartphone met diamantglas zal in 2019 verschijnen, bericht CNet op gezag van de producent, Akhan Semiconductor. Volgens ceo Adam Khan zullen de schermen die zijn gemaakt met diamantglas steviger, harder en schoner zijn dan andere varianten.

Met welke smartphonefabrikant Akhan samenwerkt, wil het bedrijf nog niet bekendmaken. Volgens Akhan zijn de partners van het bedrijf op dit moment druk bezig het materiaal te testen. Zo moet onder meer worden vastgesteld of het materiaal de elektrische signalen goed doorgeeft, zodat je een touchscherm makkelijk met je vinger kunt bedienen. Ook moet de reflectie van het diamantglas worden beperkt.

Duurder

Wie de volgend jaar te verschijnen smartphone met diamantglas wil aanschaffen, moet vermoedelijk wel flink in de buidel tasten. Het glas zal een stuk duurder zijn dan het glas dat nu voor smartphones wordt gebruikt. Vermoedelijk zal het diamantglas dan ook worden toegepast in een prijzig toestel.

Zo vervang je zelf een kapot iPhone-scherm

Subscribe op ons YouTube-kanaal