Nieuws

Koersen cryptomunten weer onderuit: Bitcoin naar 6000 dollar

6 februari 2018 10:16

De koersen van de drie grootste cryptomunten daalden de afgelopen 24 uur fors.

Bitcoin verloor in de afgelopen 24 uur bijna 25 procent van zijn waarde, ethereum bijna 30 procent en ripple ook rond de 25 procent. Bitcoin is met het koersverlies op het moment van schrijven zo'n 6200 dollar waard, afgelopen vrijdag was de munt nog meer dan 9000 dollar waard. 

China blokkeert crypto-sites

De koersen van cryptovaluta zijn in een hard dalende trend geraakt, ten opzichte van de forse stijgingen eind vorig jaar. Inmiddels is bitcoin weer net zo veel waard als eind oktober.

Dat de koersen onderuit gaan heeft meerdere oorzaken. Wereldwijd komt er steeds meer regelgeving over de handel in cryptomunten. In China gaan ze nog wat verder: daar worden websites met betrekking tot cryptohandel zelfs helemaal geblokkeerd

Oplichting

Daarnaast komen er nog altijd berichten over fraude en oplichting rond cryptocurrency's aan de oppervlakte, schrijft de New York Times. In de Verenigde Staten klaagde de toezichthouder onlangs oplichters aan en een mogelijk onderzoek naar het bedrijf achter handelsplatform Bitfinex en cryptomunt tether zorgde voor flinke koersverliezen.

Al die negatieve berichtgeving en daarop volgende koersdalingen hebben ook nog eens tot gevolg dat beleggers angstig worden over hun investering en besluiten om te verkopen.

Mentaal zwaar

Mensen die instapten toen de koersen in november omhoog gingen, maken zich nu zorgen, legde Teunis Brosens, de blockchainexpert van ING eerder uit. "Verliezen wegen mentaal zwaar, als dat optreedt worden mensen onrustig, terwijl het toch soms slimmer is om te blijven zitten", verklaart Brosens de verkoopgolf.

Meer over cryptomunten:

Zo sla je bitcoins en andere cryptomunten veilig op

Dit zijn de 12 beste cryptomunten van 2018

9 belangrijke vragen over bitcoin en altcoins