Nieuws

'Apple Music haalt deze zomer Spotify in'

5 februari 2018 10:09

Apple Music zou binnenkort in de VS concurrent Spotify voorbij kunnen streven in aantal abonnees.

Spotify is wereldwijd de grootste muziekdienst met meer dan 70 miljoen abonnees. Apple Music staat op een tweede plaats, met een flinke achterstand. Maar die achterstand is het aan het goedmaken. Volgens The Wall Street Journal groeit Apple Music in de Verenigde Staten een stuk sneller dan elders. Zo snel zelfs dat Apple Music deze zomer in de VS de populairste muziekdienst zal zijn.

In de VS zou Apple Music maandelijks met 5 procent groeien en Spotify maar met 2 procent. De Amerikaanse muziekstreamingmarkt is de grootste met 30 miljoen betalende abonnees. Overigens zegt Apple tegen de WSJ dat het nu wereldwijd 36 miljoen betalende abonnees heeft.

De snellere groei van Apple Music in de VS in vergelijking met de rest van de wereld komt mede omdat Amerika de thuismarkt van Apple is. Amerikanen kiezen mogelijk eerder voor een dienst van eigen bodem en bovendien is Apple Music standaard al geïnstalleerd op iPhones en de apps van concurrenten als Spotify of Pandora niet. 

Eind deze week brengt Apple zijn HomePod-speakers op de markt en dat betekent nog een apparaat waarmee Apple Music is te beluisteren.

Lees ook:

HomePod: een typische Apple-zet