Nieuws

LG stopt in China met verkoop smartphones

5 februari 2018 09:26

LG trekt zich terug van de Chineze smartphonemarkt. De concurrentie is er te groot.

Vorig jaar bracht LG al geen enkel model smartphone uit op de Chinese markt. Het laatste toestel was de G5 SE. De LG G6 is nooit officieel te koop aangeboden in China. LG heeft nu bevestigd aan Sohu dat het bedrijf officieel is gestopt met de verkoop van smartphones in China.

LG kan niet conccureren met de vele Chinese concurrenten. Naast bekende namen als Huawei, Lenovo, Oppo en Xiaomi zijn er nog een reeks merken die een opmars doormaken, zoals Coolpad, Tecno enMeizo.

Onlangs schreven we in een commentaar al dat LG beter helemaal kan stoppen met het produceren van eigen smartphones en dat het Zuid-Koreaanse bedrijf beter zijn merk kan licenseren aan Chinese fabrikanten. De mobiele tak van LG is al elf kwartalen op rij zwaar verliesgevend. 

Geen groei meer in China

Niet alleen LG krijgt het moeilijk, ook andere merken moeten in actie komen. 2017 was namelijk het eerste jaar dat de groei uit de Chinese smartphonemarkt ging. 

De Chinese merken zoeken nu ook hun heil buiten de grenzen. In landen als India hebben de Chinese merken het al gewonnen van andere merken. Zo versloeg Xiaomi in India zelfs Samsung in het laatste kwartaal van vorig jaar. Het merk maakt nu ook een grote opmars in landen als Spanje, Mexico, Rusland en delen van Afrika. 

Lees ook:

LG kan beter stoppen met smartphones