Nieuws

Elon Musk verkoopt nu ook vlammenwerpers

26 januari 2018 14:51

Elon Musk heeft aangekondigd dat hij vlammenwerpers gaat verkopen. Een vroege 1-aprilgrap of niet?

Elon Musk beloofde eind vorig jaar om vlammenwerpers te gaan verkopen voor zijn tunnelboorbedrijf The Boring Company. "Een beetje vreemd, maar de kinderen zullen het fantastisch vinden", aldus de excentrieke CEO van van Tesla en SpaceX.

Het leek een grap, maar Reddit-gebruikers merkten dat het adres boringcompany.com/flamethrower begon te verwijzen naar een pagina met een wachtwoord. Dat wachtwoord bleek 'flame' en op de pagina daarna kon een vlammenwerper besteld worden, à 600 dollar. De afbeelding toont volgens de pagina een prototype, 'het uiteindelijke product wordt beter'.

Onlangs ging muzikant D.A. Wallach langs bij een testtunnel van The Boring Company, waar hij poseerde met een werkende versie van dat vermeende prototype, in een inmiddels verwijderde video. Volgens de mysterieuze bestelpagina wordt de vlammenwerper in april geleverd. Daarmee lijkt het om een 1-aprilgrap te gaan, maar met Musk weet je het maar nooit.

The Boring Company

Eind 2016 stoorde Musk zich aan het drukke verkeer en twitterde hij dat 'ie een tunnel ging graven. "Het gaat The Boring Company heten", voegde hij daar aan toe. Het leek een slechte woordgrap, maar drie maanden later had Musk twee tunnelboren gekocht die bij LA begonnen waren met graven.

Om The Boring Company te promoten en om er al wat geld aan te verdienen verkoopt Musk ook petjes, tot nu toe goed voor 700.000 dollar omzet.

Lees ook:

Elon Musk's boorbedrijf begint met graven van ondergrondse tunnel voor auto's

Dit is de auto-lift van de nieuwe startup van Elon Musk

Elon Musk: 'Ik los het fileprobleem op met tunnels'