Nieuws

Ook Jack White geeft nu smartphone-vrije concerten

26 januari 2018 10:55

Rockster Jack White verbant smartphones bij zijn optredens. Bezoekers moeten hun toestel in een speciaal hoesje doen.

Rocker Jack White, de ex-frontman van The White Stripes, gaat in april touren voor zijn nieuwe album Boarding House Reach. De concerten worden 'phone free', zegt hij in een verklaring. Foto's, video's of audio-opnames zijn streng verboden. "Je zal ervan genieten om even niet op je gadgets te kijken en muziek in levenden lijve ervaren", zegt White in een verklaring.

Speciaal hoesje

Alle concertbezoekers zullen bij de entree hun smartphones en andere gadgets moeten opbergen in een Yondr-hoesje. Dat is een soort tasje met een slot dat aan het einde van de show pas wordt ontgrendeld. Bezoekers mogen hun smartphones alleen in zo'n Yondr-hoesje mee naar binnen nemen. Wie toch tijdens het optreden zijn smartphone wil gebruiken, moet naar een speciale hoek gaan, de 'Yondr Phone Zone', om het toestel daar te laten ontgrendelen.

Jack White zegt het zat te zijn dat mensen tijdens optredens niet eens kunnen klappen omdat ze een drankje in één hand hebben en in de andere hand een 'fucking texting thing'.

Ook in Nederland

Steeds meer grote bands en artiesten gaan met Yondr in zee. De smartphonehoesjes zijn vorig jaar ook voor het eerst in Nederland gebruikt tijdens een concert van Chris Rock in de Ziggo Dome.

Ook allerlei Amerikaanse scholen en rechtbanken gebruiken de Yondr-hoesjes.

Download de nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android