Nieuws

Nieuwe Samsung S9-smartphone komt op 25 februari

25 januari 2018 10:01

De focus ligt op de camera bij het nieuwe vlaggenschip S9 van Samsung.

Via een video op social media maakt Samsung duidelijk dat zijn nieuwe smartphone Galaxy S9 eraan zit te komen. De telefoon wordt gepresenteerd op 25 februari in Barcelona. Daarmee is de presentatie na een paar jaar van afwezigheid weer terug op een van de grootste techbeurzen ter wereld: het Mobile World Congres (MWC).

Focus op camera

Samsung heeft weinig informatie prijs prijsgegeven, maar maakt in de video wel duidelijk dat het zich focust op de camera in de nieuwe S9. 'The Camera. Reimagined.' is de slogan voor de presentatie dit jaar.

Verder is de verwachting dat het toestel de lijn van de S8 volgt, dus met vrijwel geen schermranden.  . 

Geruchten

Eerder lekte er een ongeautoriseerde foto van de verpakking van de S9 uit via Reddit. Daarop was te zien dat de standaard S9, met een 5,8 inch scherm, een enkele camera zou krijgen. De S9 Plus, met een 6,2 inch scherm, krijgt waarschijnlijk wel twee camera's. Ook is de camera verbeterd op het gebied van slowmotion-video.

Tot slot is op de gelekte afbeelding te zien dat de S9 een irisscanner heeft; een vingerafdrukscanner wordt niet genoemd. De prijzen zouden overeenkomen met die van de S8 van vorig jaar: 799 euro voor de normale uitvoering, 899 euro voor de Plus-versie.

Nog een maand wachten

Of al deze geruchten kloppen, weten we over een maand: op 25 februari om 18.00 uur Nederlandse tijd start de persconferentie. 

Download de nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android