Nieuws

Dit zijn de mooiste interieurs van het jaar

27 januari 2018 11:16

Designtijdschrift Frame kiest de mooiste bar, bioscoop, etalage, kantoor, ziekenhuis en nog meer. Lekker scrollen door de eye candy.

Op 21 februari kiest het toonaangevende interieurtijdschrift Frame de beste projecten van 2017. De Frame Awards zijn niet zomaar een wedstrijdje, maar het gaat om de crème de la crème van ontwerp in alle denkbare categorieën. Het in Amsterdam gevestigde internationale magazine kiest de Bar van het jaar, Brandstore van het jaar, Etalage van het jaar, Hotel van het jaar, Expositieruimte van het jaar, beste kleurgebruik van het jaar en ga zo maar door. Dat betekent lekker scrollen door de mooie plaatjes voor inspiratie, of om op de hoogte te blijven.

Miniatuurvoorbeeld

In de categorie sportclub maakt het Nederlandse bureau Powerhouse Company kans met de Insports club in Peking. Een wit winterlandschap onder een gouden hemel met een snowboardsimulator en dance club. Daarmee speelt het bureau in op de trend in Chinese retail van koppeling tussen live action en winkelen.


Miniatuurvoorbeeld

Als klein kantoor zou het eigen kantoor van Kaan architecten in Rotterdam kunnen winnen. De Bank is een herontwerp van de Nederlandsche Bank uit de Jaren 60 naast de Erasmusbrug, waar nu 80 architecten (het is maar wat je klein noemt) tussen daglicht en walnotenhout werken.

Miniatuurvoorbeeld

Opvallend was de nominatie voor Bioscoop van het jaar van One Plus Partnership limited. Huh, een Chinese smartphoneproducent die aan interieurontwerp doet? Als je je door de flash-website vecht zie je in scrollende letters dat het om een andere Oneplus gaat. De cinema die wordt doorkruist door een knalrode stalen geluidsgolf is er niet minder spectaculair om. Net als de andere vier genomineerde bioscopen, die stuk voor stuk door Oneplus ontworpen zijn. Een Chinees cinema-monopolie?

Miniatuurvoorbeeld

Leeromgeving van het jaar zou het Teaching Lab in Delft van Group A kunnen worden. Een eigeel podium met pop-up werkplekken en een grid van stopcontacten.

Stemmen kun je online, waarna op 21 februari in de Westergasfabriek in Amsterdam de winnaars bekendgemaakt worden. Gezien het grote aantal genomineerden zou de hoofdstad rond die dagen vol moeten zitten met bekende ontwerpers.

Download de nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android