Nieuws

'Apple werkt aan grotere mid-range iPhone'

24 januari 2018 13:02

Apple zou werken aan een 6,1 inch iPhone zonder premiumfuncties als 3D Touch en een dubbele camera.

Marktanalist Ming-Chi Kuo verwacht het toestel in de tweede helft van dit jaar, meldt MacRumors. Kuo weet vaak al vroeg juiste informatie over nog te verschijnen Apple-producten de melden. De analist meldde eerder al dat Apple dit jaar met drie nieuwe iPhones zou komen en geeft nu meer details.

Apple zou volgens Kuo komen met een opvolger van de iPhone X, opnieuw met een 5,8 inch scherm en een grotere Plus-variant met 6,5 inch scherm. Beide toestellen krijgen een stalen behuizing, dubbele camera, 3D Touch en een oled-scherm.

Het derde model krijgt volgens Kuo een 6,1 inch lcd-scherm met een lagere resolutie dan de X-modellen. Wel zou de telefoon hetzelfde ontwerp krijgen als de huidige iPhone X, met een randloos scherm en de 'notch' aan de bovenkant. De telefoon zou geen dubbele maar een enkele cameralens achter krijgen, een aluminium behuizing, minder werkgeheugen en geen drukgevoelig 3D Touch-scherm.

'Goedkoop'

De iPhone gaat volgens Kuo tussen de 700 en 800 dollar kosten. Voorheen was dat de hoofdprijs, maar de iPhone X kost vanaf 999 dollar. Het derde model lijkt dus Apple's nieuwe instaptelefoon te worden. Het bedrijf blijft daarnaast vermoedelijk ook nog de iPhone 8 en 8 Plus en oudere toestellen aanbieden, wanneer het later dit jaar zijn nieuwe telefoons presenteert.

Eerder deze week meldde Kuo dat Apple met de huidige iPhone X stopt als de opvolger wordt aangekondigd. Logisch, het dure toestel is kostbaar in de productie. Het bedrijf zal eigenschappen als een oled-scherm voorlopig alleen in zijn duurste modellen willen aanbieden, niet in een afgeprijsd model van het jaar ervoor.

Download de Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android