Nieuws

Sinaasappel misleidt Tesla Autopilot

22 januari 2018 16:55

Elke twee minuten moeten Tesla-rijders even het stuur vasthouden, omdat anders de Autopilot stopt. Maar niet met deze sinaasappeltruc.

Om gebruikers bij de les te houden, heeft de automatische piloot van Tesla ingebouwd dat gebruikers elke twee minuten het stuur even moeten vasthouden. Gebeurt dit niet, dan geeft de auto waarschuwingen en zal het uiteindelijk zichzelf uitschakelen.

Zo voorkomt Tesla dat gebruikers in slaap vallen of totaal iets anders gaan doen terwijl ze in de auto zitten. Maar het beveiligingssysteem van Tesla blijkt makkelijk te omzeilen. Door een sinaasappel vast te klemmen in het stuur, wordt dit geregistreerd als aanraking en verschijnen de waarschuwingen niet. Volgens de maker van deze video moet dit ook werken met een stressballetje of een pittenzakje.

Kijk hier meer Video's van de Dag

Livestream: tech-trends van 2018

Alles over slimme assistenten en smart home: kijk dinsdag 23 januari om 20:30 naar onze livestream over de tech-trends van dit jaar. Stuur ons alvast je vragen. Dat kan naar redactie@bright.nl, op Twitter via @bright of via Facebook Messenger.