Nieuws

'Apple geeft ontwerp van iPhone X geen vervolg'

22 januari 2018 11:59

Volgens een bekende analist gaat Apple niet verder met het design van de iPhone X met de 'notch' bovenaan het scherm.

Volgens analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities zou Apple in het eerste kwartaal 18 miljoen iPhone X-toestellen gaan verkopen, schrijft AppleInsider. Die verkoopaantallen zouden tegenvallen omdat de iPhone X met zijn uitsparing in het scherm geen verkoophit blijkt te zijn in China. Het zou Chinese klanten de indruk geven dat er minder bruikbare schermruimte is als bij een iPhone 8 Plus.

Drie nieuwe iPhones

Kuo verwacht dat Apple in de herfst van 2018 met drie nieuwe modellen komt. Het zou volgens de analist het einde betekenen van de huidige iPhone X, die niet verder gaat als een goedkopere versie, zoals meestal gebeurt nadat Apple nieuwe iPhones heeft geïntroduceerd. 

Kuo verwacht dat de technologie van de huidige iPhone X migreert naar de nieuwe modellen en dat Apple met een 'iPhone X Plus' komt. Dat toestel moet de perceptie van minder bruikbare schermruimte oplossen.  

iPhone 7 verkoopt nog prima

Kuo zegt ook dat Apple veel baat heeft bij het verder gaan met de verkoop van iPhone 6S- en iPhone 7-toestellen die nog altijd onverwacht goed verkopen.

Volgens geruchten zou Apple later dit jaar ook een opvolger presenteren van de goedkoopste iPhone, de iPhone SE. De 'iPhone SE 2' zou 450 dollar gaan kosten.

Volg Bright op social media

Blijf op de hoogte. Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.