Nieuws

LG patenteert tablet die tot telefoon opvouwt

19 januari 2018 16:06

LG lijkt nog steeds te werken aan een opvouwbare telefoon die in opengeklapte stand als tablet is te gebruiken.

LG heeft in juli 2017 een nieuw patent aangevraagd voor een opvouwbare telefoon. Het patent is deze week openbaar gepubliceerd in Zuid-Korea, ontdekte GSMinfo. Het patent omschrijft een telefoon die als een boekje openklapt. In open stand ontstaat dan naadloos scherm met ongeveer de verhoudingen van een normale tablet.

Dat zou LG kunnen bereiken met zijn oled-schermen. LG liet eerder deze maand nog zijn nieuwste oprolbare oled-tv zien. LG beschrijft in zijn patent twee mogelijke ontwerpen, die beiden als een boekje dichtklappen tot het formaat en de verhoudingen van een normale smartphone.

Miniatuurvoorbeeld

De camera zit in beide gevallen op de achterkant. In één geval toont de hele voorkant van het dichtgeklapte apparaat de tijd en notificaties. Bij een tweede ontwerp is de 'kaft' wat korter. Eenmaal dubbelgevouwen blijft er aan de zijkant van de telefoon een verticale strook over, ook weer om tijd en notificaties te tonen.

Samsung, Apple en ZTE

Het is niet duidelijk of en wanneer LG met zo'n opvouwbare telefoon komt. Er gaan al jaren geruchten over telefoons die op allerlei manieren kunnen uitvouwen om een groter scherm te tonen. Eind 2017 patenteerde Apple nog een opvouwbare iPhone. En de topman van Samsung beloofde halverwege vorig jaar zelfs dat het dit jaar met een opvouwbare telefoon komt.

Deze week beloofde de Chinese fabrikant ZTE ook een telefoon met een opvouwbaar scherm. Vorig jaar bracht ZTE al een opvouwbare smartphone uit, maar daarbij ging het om een toestel met twee losse schermen.  

De nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android