Beeld © anp
Beeld © anp
Nieuws

Duitsland en Frankrijk willen regels voor bitcoin

19 januari 2018 08:31

Frankrijk en Duitsland werken samen aan regels voor bitcoin. Ze komen in maart met een voorstel.

Frankrijk en Duitsland willen hun voorstel voor regels voor cryptomunten in maart presenteren tijdens de G20-top in Argentinië. Dat hebben Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën en Peter Altmaier, zijn demissionaire Duitse collega, donderdag besloten, meldt persbureau Reuters.  "We hebben een verantwoordelijkheid naar onze burgers toe om de risico's goed uit te leggen en te beperken", aldus Altmaier op een gezamenlijke persconferentie in Parijs. 

Koersdaling

De meest waardevolle en bekendste cryptocurrency verloor in deze week bijna de helft van z'n waarde ten opzichte van de piek van 20.000 dollar in december. In de afgelopen 24 uur steeg de koers weer, op het moment van schrijven is een bitcoin weer bijna 12.000 dollar waard op koersenpagina CoinMarketCap. Deze site berekent het gewogen gemiddelde van de prijzen van cryptocurrencies van meerdere beurzen. 

De enorme koersdaling werd mede veroorzaakt door speculatie dat onder meer China en Zuid-Korea werken aan regelgeving om de handel in cryptomunten strenger te reguleren.

Lees ook:

Zo bewaar je bitcoins en andere cryptomunten veilig

De 3 grootste blunders met bitcoin

De nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android