Deze app is een 'Tikkie voor tweedehands spullen'

Deze app is een 'Tikkie voor tweedehands spullen'

18-01-2018 08:35 Laatste update: 26-04-2018 14:35

De nieuwe app Pakkie moet je veilig tweedehands spullen laten verkopen. "Een soort Tikkie, maar dan voor Marktplaats en andere verkoopsites."

Oplichting bij online marktplaatsen al jaren een probleem. Soms stuurt een verkoper geen product op, de andere keer vertikt een koper om te betalen. Daarom spreken veel mensen 'in het echt' af, om zo de kans op oplichting te verkleinen. Pakkie-oprichter Boris Schellekens bouwde een app om al die mensen minder angstig te maken. Hij noemt Pakkie 'een soort Tikkie voor Marktplaats'. Je stuurt een betaallink naar de koper en pas wanneer de koper het pakket heeft ontvangen krijgt de verkoper het bedrag op zijn rekening. 

Zo werkt het

Bij Pakkie voer je het product in en de prijs die je hebt afgesproken met de verkoper. Je selecteert de verzendmethode (brievenbuspakket kost 4,24 euro, een groot pakket 6,95 euro) en vervolgens heb je een kant-en-klare betaallink.

Deze link stuur je naar de koper, die niet eens de Pakkie-app hoeft te hebben. De koper voert zijn adres in en betaalt het bedrag en de verzendkosten. Als dit is gebeurd, ontvangt de verkoper automatisch een gefrankeerd verzendlabel met daarop het adres van de koper. Het label plak je op de doos en breng je naar één van de duizenden pakketpunten van PostNL, DHL of DPD.

Het label plak je op de doos en breng je naar één van de duizenden pakketpunten van PostNL, DHL of DPD. De verkoper ontvangt het bedrag pas twee dagen nadat de koper heeft aangegeven het pakket te hebben ontvangen. Op die manier heeft de koper de tijd om eventuele oplichting te melden. Pakkie zal tussen de twee partijen bemiddelen als de koper niet tevreden is.

Verdienen aan verzendlabels

Schellekens denkt een enorme groep mensen met zijn app te kunnen bedienen: "Elke dag worden er 350.000 nieuwe advertenties op Marktplaats geplaatst. Maar je hebt ook Facebook, dat steeds populairder wordt om tweedehands spullen te verkopen."

Pakkie moet ook wel een flink aantal gebruikers krijgen om rendabel te zijn. De startup verdient aan de gefrankeerde verzendlabels, zo legt Schellekens uit: ​​"We krijgen daar een klein percentage van omdat we samenwerken met grote postbedrijven." Ook wil Pakkie in de toekomst kant-en-klare verzenddozen aanbieden, waar de verkoper dan een klein bedrag voor betaalt.

Betaalverzoeken op Marktplaats 

Marktplaats kwam recentelijk ook met betaalverzoeken om oplichting op het platform tegen te gaan. Verkopers kunnen dan via de chatfunctie van de website een betaalverzoek aan een koper sturen, die met iDeal kan worden betaald. 

Lees ook:

Zo werkt oplichting via een 'nep-Tikkie'

De nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android