Nieuws

Verhaallijn Han Solo-film eindelijk bekend

17 januari 2018 20:18

Het is eindelijk bekend waar de nieuwe Han Solo-film over gaat. We leren onder meer hoe Han en Chewie elkaar ontmoetten.

Solo: A Star Wars Story gaat al over vier maanden in première, maar waar de film over gaat was nog onbekend. Nu heeft Lucasfilm een synopsis van de film onthuld. "Door een reeks uitdagende escapades diep in een donkere en gevaarlijke criminele onderwereld ontmoet Han Solo zijn toekomstige copiloot Chewbacca en stuit hij op de beruchte gokker Lando Calrissian, tijdens een reis die de loop zal bepalen van een van de meest onwaarschijnlijke helden van de Star Wars-saga."

De cast

Tot nu toe was eigenlijk alleen de cast van de film bekend. De hoofdrol wordt vertolkt door acteur Alden Ehrenreich, die we onder meer kennen als de western-acteur in de Coen-brothers-film Hail, Caesar!. Lando Calrissian wordt vertolkt door Donald Glover, bekend van de series Community en Atlanta, en als rapper Childish Gambino. Ook Woody Harrelson en Game of Thrones-actrice Emilia Clarke doen mee.

Regie: Ron Howard

De film wordt geregisseerd door veteraan Ron Howard, bekend van films als Apollo 13, A Beautiful Mind en The Da Vinci Code. Zijn stem ken je misschien ook, als verteller van Arrested Development. Howard zit echter pas sinds juni vorig jaar op de regisseursstoel. In eerste instantie werd Solo geregisseerd door het duo Phil Lord en Christopher Miller, bekend van 21 Jump Street en The Lego Movie. Vanwege 'creatieve meningsverschillen' werd het duo aan de kant gezetSolo: A Star Wars Story is vanaf 25 mei in de bioscoop te zien.

Lees ook: Eerste indruk: Star Wars: The Jast Jedi, zonder spoilers