Beeld © Creative Commons / Gage Skidmore
Beeld © Creative Commons / Gage Skidmore
Nieuws

'Apple en HBO bieden op nieuwe serie J.J. Abrams'

17 januari 2018 17:08

Regisseur J.J. Abrams zou aan een nieuwe tv-serie werken. Zowel Apple als HBO zouden de serie willen kopen.

Als J.J. Abrams iets aanraakt, verandert het bijna altijd in goud. Nu zou hij weer werken aan een nieuwe tv-serie, die draait om een dochter die naar het verleden van haar moeder op zoek gaat, nadat die in door een auto-ongeluk in een coma belandt. Tijdens haar zoektocht wordt het meisje getransporteerd naar een andere wereld, die 'strijdt tegen een monsterlijke, onderdrukkende kracht'.

Apple en HBO zouden elkaar proberen af te troeven met het hoogste bod op de nieuwe serie, meldt Variety. Beide bedrijven weigeren verder commentaar.

Succesvol

Abrams heeft de laatste jaren veel succes: hij was regisseur van Star Wars: The Force Awakens, producent van The Last Jedi en ook weer regisseur van de aanstaande Star Wars-film. Ook blies hij Star Trek nieuw leven in en werkt hij aan een Star Trek-film met Quentin Tarantino. Op tv luidde hij als maker van het succesvolle Lost zo'n beetje het huidige 'gouden tijdperk van de tv-serie' in. Ook maakte hij gevierde series als Felicity, Alias, Fringe en recentelijk nog produceerde hij Westworld dat door HBO wordt uitgezonden.

Miljarden dollars

HBO is één van de oudste en bekendste zenders voor kwaliteitsseries. Het bedrijf steekt jaarlijks zo'n 2 miljard dollar in eigen tv-series, zoals Game of Thrones. Apple heeft de afgelopen maanden echter ook in tv-series geïnvesteerd, in totaal zou Apple een budget van 1 miljard dollar hebben weggelegd. Apple zou de afgelopen tijd al vier andere series hebben besteld, waaronder eentje van Abram's grote voorbeeld Steven Spielberg.

De nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android