Nieuws

Sporthal voor gamers geopend in Amsterdam

19 januari 2018 08:28

Gamen, data en fietsen staan centraal in deze nieuwe speelhal voor sporters: Gymify.

Afgelopen week opende de speelhal voor sporters Gymify in Amsterdam. Gymify heeft een high-end set up die vrijwel onmogelijk zelf aan te schaffen is. Het sportlab met focus op technologie biedt midden in de stad een slimme fietstrainer in combinatie met de nieuwste games met een groot tv-scherm, ventilatoren en afzuiging.

Op de acht Tacx Neo-smarttrainers voel je de kasseien onder je banden en de druk op de pedalen als je een colletje op het scherm ziet. De game Zwift laat je onderweg de bolletjestrui oppikken, je zult nieuwe fietsen unlocken, je online avatar verbeteren waarmee je vervolgens met de populaire social sportapp Strava je vrienden kunt verbazen.

Passie voor sport en tech

Het sociale aspect is belangrijk, bij Gymify. Je fiets niet alleen online, maar ook offline in de sportzaal Tussen de Bogen tegen elkaar. Met de komst van de winter was het niet meer met je vrienden een rondje kunnen doen voor Tijn Benedek (30) en Willem Wijnans (32) reden om Gymify op te zetten. Noodgedwongen moesten ze, na een heerlijk buitenfietsseizoen, naar binnen om te spinnen bij de gym of een flinke investering te doen in een smart trainer. “Veel sporters moeten hier last van hebben, dus laten we zelf een locatie bouwen waar onze passies voor sport en tech samenkomen”, aldus Tijn Benedek. “We waren al op de hoogte van de toenemende populariteit van Zwift, een online cycling game, maar wisten ook dat de meeste van onze stadsgenoten gewoonweg de ruimte niet hebben om zo’n hele setup neer te zetten. En zo zijn we Gymify begonnen."

Hardlopen en VR

De sportschool voor gamers is er niet alleen voor wielrenners. “Volgende maand gaan we hardlopen in een game en we experimenteren met sporten in virtual reality.” Wie een potje wil doen, boekt hier een introductierit om te testen hoe fietsen en gamen in één voor jou werkt.

Miniatuurvoorbeeld

De nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android