Nieuws

Nostalgie: Game Boy deze zomer weer te koop

12 januari 2018 10:44

Binnenkort kan je Super Marioland en Tetris op een nieuwe Game Boy spelen. Maar de remake komt niet van Nintendo zelf.

Vorig jaar bracht Nintendo mini-versies van de spelcomputers NES en SNES op de markt. Het zorgde voor een run op speelgoedzaken. De klassiekers waren rap uitverkocht. Met dit succes lijkt het wachten op een nieuwe uitgave van de Game Boy. Als voorbode zou Nintendo onlangs zelfs het handelsmerk Game Boy extra goed hebben vastgelegd in Japan.

Maar voordat Nintendo dit kan doen, is er al een andere partij die er met een Game Boy-remake vandoor gaat. Op techbeurs CES spotte Gizmodo een prototype van Hyperkin, het bedrijf dat eerder een Game Boy Adapter maakte om oude spellen op je smartphone te kunnen spelen. Nu heeft Hyperkin een volledig nieuwe en werkende Game Boy gemaakt.

Lcd-scherm en usb-c

Enerzijds is de nieuwe Game Boy aangepast aan deze tijd. Zo heeft het een accu die met USB-C is op te laden. Op een volle accu kan je 6 uur spelen. Ook heeft het een lcd-scherm, zodat spelen in het donker mogelijk is. Dat kon met de originele Game Boy nog niet, omdat deze geen achtergrondverlichting had.

Cartridges nodig

Maar de spellen worden niet geïnstalleerd meegeleverd, zoals wel het geval is bij de recente mini-versies van de NES en SNES. Je moet dus je eigen games achter in het apparaat schuiven. Heb je deze antieke cartridges niet, dan moet je ze op Marktplaats-achtige sites zelf aanschaffen.

Minder dan 100 dollar

De Hyperkin Game Boy is eind van de zomer te koop voor minder dan 100 dollar. Aan Nintendo nu de taak om voor die tijd de ‘echte’ vernieuwde heruitgave aan te kondigen.

Highlights van techbeurs CES

De tofste gadgets van CES 2018

De mooiste nieuwe tv's van 2018

Bekijk ook onze video's van CES op ons YouTube-kanaal