Nieuws

Krachtpatser: deze Boeing-drone vervoert 230 kilo

12 januari 2018 08:55

Deze 'drone op anabolen' tilt 230 kilo schoon aan de haak.

Boeing presenteerde deze week de eVTOL-drone, bedoeld voor het vervoeren van zware vracht, tot 230 kilo. De drone zou in de toekomst grote pakketten over een afstand van ongeveer 20 tot 30 kilometer moeten kunnen vliegen.

De eVTOL is ongeveer 5 meter lang, 6 meter breed, 2 meter hoog en weegt ongeveer 350 kilo. Het is nog niet bekend hoelang de drone in de lucht kan blijven. De vliegtuigbouwer ziet de eVTOL ook als een grote aanwinst in het project voor het ontwikkelen van een netwerk van vliegende taxi's, waarvoor het samenwerkt met Uber. Wanneer de vrachtdrone echt operationeel wordt, is nog niet bekend.

Meerdere partijen, waaronder Amazon en Google-moederbedrijf Alphabet, werken aan bezorgdrones. In de VS mogen bedrijven de veiligheid van bezorgdrones uitgebreid gaan testen, waarbij ze ook over mensen mogen vliegen.

Lees ook:

Wereldrecord: deze drone vliegt vier uur achtereen

De nieuwste gadgets op CES 2018

Bright doet deze week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.