Nieuws

Apple zet in op scifi met Hunger Games-regisseur

11 januari 2018 12:21

Apple maakt een futuristische dramaserie met de regisseur van de Hunger Games-films.

Apple heeft alweer zijn vierde videoserie besteld, een futuristisch drama met de titel See, meldt Deadline. De serie wordt omschreven als een 'epic, world building' drama dat zich in de toekomst afspeelt.

Regie is in handen van Francis Lawrence, als regisseur van The Hunger Games: Catching Fire en Mockingjay deel 1 en 2 wel bekend met het nodige futurisme. De nieuwe serie wordt geschreven door Steven Knight, maker van de succesvolle serie Peaky Blinders. Waarschijnlijk gaat het duo in eerste instantie acht afleveringen van de serie maken.

Nieuwe series

See is alweer de derde scifi-serie die Apple laat maken. In december werd al bekend dat Apple een ruimtedrama laat maken door Ronald D. Moore, bekend van de gevierde reboot van Battlestar Galactica. Samen met Steven Spielberg werkt Apple aan nieuwe afleveringen van scifi-mystery-serie Amazing Stories.

Die serie uit de jaren '80 vormde één van de inspiratiebronnen van Stranger Things en zou van Apple een budget van 5 miljoen dollar per aflevering krijgen. Ook werkt Apple aan een dramaserie rond een ochtendshow met Reese Witherspoon en Jennifer Aniston in de hoofdrol.

In totaal zou Apple 1 miljard dollar hebben geïnvesteerd in series die dit jaar moeten verschijnen. Het is nog onbekend of het bedrijf met een eigen streamingdienst komt. Het bedrijf kan de series ook aanbieden via Apple Music of de TV-app. Op het niveau van koploper Netflix zit Apple qua investeringen in ieder geval nog niet: Netflix geeft dit jaar zo'n 8 miljard dollar uit aan nieuwe producties.

Bekijk ook ons interview met de scriptschrijver van de serie Black Mirror:

Volg het Bright YouTube-kanaal