Nieuws

Kledingwinkel voor wie een hekel heeft aan winkelen

10 januari 2018 14:48

Niet de laatste mode bij nieuwe dochter van H&M. Bij Arket koop je dat favoriete shirt als het op is gewoon nog een keer, tot in lengte van dagen.

Bij Arket koop je dat favoriete shirt als het op is gewoon nog een keer, tot in lengte van dagen. Dit voorjaar opent de eerste winkel van Arket in Nederland, op het Amsterdamse Koningsplein. De dochter van het Zweedse kledingconglomeraat H&M heeft een vernieuwende blik op kleding. Alles behalve de laatste mode. Een winkel voor wie een hekel heeft aan winkelen.

Bij Arket koop je tijdloze kledingstukken die, naar ze beloven, jarenlang in de collectie blijven. Heb je dus eenmaal een lievelingsbroek of -shirt, dan kun je het steeds opnieuw kopen. Daarmee neemt Arket een ergernis van mensen met favorieten weg, en mikt op de mens die van gemak houdt. De dertigplusser van nu mijdt de winkelstraat liever, zegt Arket. We hebben geen tijd voor rijen en hechten waarde kwaliteit en duurzaamheid. Iets wat we niet bij H&M zelf vinden. Het zusje van &Other Stories, Cheap Monday, Monki, Weekday en COS is tegen goedkope kleding die maar één seizoen mee gaat.

De met tijdloze kledingstukken winkel is ingedeeld naar materiaal, kleur en pasvorm. Ook krijg je direct info over het productieproces. Niet iedere meter is gevuld met stapels kleding op bomvolle tafels. Duur? Nee. Een katoenen overhemd kost vijftig euro, voor het perfecte basic t-shirt betaal je vijftien euro.

De app van Arket is het downloaden waard. Niet alleen omdat je vanaf de bank je favo item direct in de juiste maat kunt kopen, maar ook om het verkoopadvies en de benadering op materiaal, kleur en vorm.

De naam is al op het pand op de hoek Herengrecht-Leidsestraat, waarin eerst boekhandel Scheltema zat, te lezen. Een exacte datum waarop de eerste winkel van Arket in Nederland opent is nog niet geprikt.

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld