Nieuws

Samsung presenteert Galaxy S9 eind februari

10 januari 2018 14:59

Samsung zegt zijn Galaxy S9-smartphone eind februari tijdens telecombeurs MWC te onthullen.

Update: de Galaxy S9 is aangekondigd. Bekijk onze eerste indruk

Samsung-topman DJ Koh zei dat tijdens een persconferentie tijdens technologiebeurs CES in Las Vegas, meldt ZDNet. Koh ontkende daarbij geruchten dat het nieuwste toestel mogelijk al deels tijdens de CES onthuld zou worden. In november meldde de doorgaans betrouwbare Evan Blass van EVleaks dat de Galaxy S9 al tijdens de CES zou onthullen.

Samsung kiest volgens Koh echter weer voor Mobile World Congress (MWC). Die beurs loopt van 26 februari tot en met 1 maart, een precieze datum voor de onthulling van de Galaxy S9 is er nog niet. De Galaxy S8 werd vorig jaar eind maart aangekondigd, iets later dan gebruikelijk in verband met de geannuleerde Galaxy Note 7 eind 2016. Voorlopers S5, S6 en S7 werden wel allemaal tijdens MWC aangekondigd.

S9 lijkt op S8

De Galaxy S9 zou uiterlijk erg op de S8 lijken. Ook nu zouden er weer twee modellen verschijnen: een S9 met 5,8 inch scherm en een S9+ met een 6,2 inch scherm. Het grotere model zou een dubbele camera krijgen, en bij beide modellen komt de vingerafdrukscanner kennelijk onder in plaats van naast de cameralens.

Ook zou het toestel nog steeds een 3,5mm koptelefoonaansluiting hebben. Welke chip de toestellen krijgen is nog onbekend, maar vermoedelijk brengt Samsung weer twee versies uit: modellen met Qualcomm-chips in de VS en toestellen met zijn eigen Exynos-chips in onder meer Europa.

Vouwbare telefoon en verbeterde assistent

Koh zegt ook dat Samsung van plan is om later dit jaar een opvouwbare smartphone op de markt te brengen. Het aanpassen van de gebruikersinterface is volgens hem het grootste probleem. 

Samsung belooft later dit jaar ook een tweede, verbeterde versie van zijn spraakgestuurde assistent Bixby. In 2020 zullen alle nieuwe Samsung-apparaten de virtuele assistent ondersteunen.

Update: de Galaxy S9 is aangekondigd. Bekijk onze eerste indruk