Nieuws

Adidas-sneaker met ingebouwd ov-abonnement

11 januari 2018 10:06

Geen zorgen over inchecken of je saldo: deze nieuwe Adidas-schoenen geven je in Berlijn een jaar lang toegang tot het openbaar vervoer.

Wat nou OV-chipkaart opladen? In Berlijn kun je sneakers kopen met een geïntegreerd jaarabonnement op al het openbaar vervoer in de stad. De schoen met geïntegreerde ov-chipkaart maakt Adidas in samenwerking met het Berlijnse vervoersbedrijf BVG. Op 16 januari komen de speciale pattas op de markt. Op die dag viert het vervoerbedrijf zijn 90e verjaardag.

De Adidas EQT Support 93/Berlin heeft een oplage van maar 500 stuks en kost 180 euro. In de prijs inbegrepen zit tot 31 december gratis toegang tot de bus, tram, metro en veerpont. Leuk detail: het kleurrijke design aan de achterkant van de schoen is hetzelfde als dat van de stof die al jaren de stoelen van de Berlijnse U-bahn siert.

Miniatuurvoorbeeld

Het hoofdkantoor van Adidas staat overigens niet in Berlijn maar in Herzogenaurach, bij Neurenberg. Adi Dassler bouwde zijn fabriek in hetzelfde dorp als zijn broer, de oprichter van Puma.  

Lees ook:

Zelfstrikkende Nike-schoenen kosten 720 dollar

Deze Easyjet-sneakers met bluetooth wijzen je de weg

Primeur Adidas: massaproductie 3D-geprinte sneaker