Nieuws

Samsung onthult camerasysteem voor zelfrijdende auto

9 januari 2018 10:19

Samsung wil nog dit jaar beginnen met de levering van een camerasysteem voor auto's. Het systeem werkt op basis van machine learning.

De camera waarschuwt als de bestuurder uit de rijbaan dreigt te gaan of als er een botsing met een ander voertuig of een voetganger dreigt. Het camerasysteem maakt onderdeel uit van het nieuwe DRVLINE-platform: een modulair systeem dat uiteindelijk moet leiden tot volledig zelfrijdende auto's.

Daarnaast toonde Samsung tijdens de CES een 'digitale cockpit' die automobilisten in staat stelt om voertuigen te personaliseren. De cockpit past de auto aan op basis van de gebruikersprofielen die bestuurders hebben ingesteld op hun mobiele telefoon, meldt persbureau Reuters.

Samsung heeft deze componenten voor de auto van de toekomst ontwikkeld in samenwerking met Harman International, dat het Zuid-Koreraanse bedrijf een jaar geleden voor 8 miljard dollar overnam.

De nieuwste tech op CES 2018

Bright doet deze week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.