Nieuws

Dit horlogebandje laat je bellen met je vinger in je oor

8 januari 2018 18:58

Dit horlogebandje geeft draadloos het gesprek door via je hand. Door een vinger in je oor te stoppen, kan je de ander verstaan.

Een van de ‘earcatchers’ op de grote techbeurs CES deze week is het Sgnl-horlogebandje. Je bevestigt het bandje aan een eigen klokje en verbindt het daarna draadloos aan je smartphone. Vervolgens kan je een belletje beantwoorden door je vinger in je oor te stoppen. De polsband geeft trillingen af, die via je vuist en je vinger uiteindelijk in je oor terechtkomen. Het werkt via bluetooth, waardoor je telefoon in de buurt moet blijven.

Verder is het bandje ook direct een fitnesstracker. De accuduur is 4 dagen bij stand-by en 4 uur voor bellen. Het maakt niet uit wat voor horloge je aan het bandje verbindt, deze werken allemaal met dezelfde soort sluiting.

In maart leverbaar

Eind 2016 haalde Sgnl al 2,2 miljoen dollar op bij meerdere crowdfundcampagnes. De horlogebandjes zouden begin februari 2017 worden geleverd, maar ze zijn nu pas in massaproductie gegaan. Toch verwachten de makers de modellen in maart te kunnen leveren. Een bandje kost 149 dollar.

De nieuwste gadgets op CES 2018

Bright doet komende week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.